Online retro-games zijn weer helemaal in

Online retro-games zijn weer helemaal in

Retro-videogames zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Meer spelers dan ooit zijn weer helemaal in de ban van games uit het verleden. Deze games kunnen een geweldig contrast vormen of een aanvulling zijn op de soorten spellen die je normaal speelt.

Retro-games worden overal weer aangeboden in hun klassieke vorm of in een nieuw jasje. Ook op verschillende goksites kun je deze traditionele games terugvinden zodat je de kans krijgt om er echt geld mee te winnen.

Of je ze nu in de jaren tachtig speelde of wilt ontdekken waar sommige van jouw favoriete games vandaan komen, de onderstaande klassiekers mogen zeker niet ontbreken in jouw game-bibliotheek.

Pac-Man

Pac-Man werd oorspronkelijk gelanceerd in de speelhallen van de jaren tachtig. Het is één van de populairste arcadespellen uit de geschiedenis en ook vandaag verovert het nog steeds de harten van spelers over de hele wereld.

Het is een eenvoudig achtervolgingsspel waarin spelers kunnen scoren door alle stippen en fruit op te slokken. Door het snelle tempo van het spel moet je snel de juiste keuzes maken en dit zorgt ervoor dat je steeds op het puntje van je stoel blijft zitten.

Super Mario World

Super Mario World was de lanceringstitel voor de SNES-console en het is één van de beste 2D-platformgames ooit. In dit spel bezoeken Mario en Luigi Dinosaur Land waar ze hun nieuwe vriend Yoshi de dinosaurus leren kennen.

De game heeft maar liefst 96 niveaus boordevol geheimen en vijanden die je te lijf kunt gaan.

Tetris

Tetris is één van de meest gespeelde games uit de geschiedenis. Dit spel is van Russische oorsprong. De ontwerper bracht Tetris oorspronkelijk uit op de Electronika 60 in de jaren tachtig. Het gouden tijdperk van Tetris was echter in het begin van de jaren negentig toen Nintendo de rechten op het spel verkreeg en het verspreidde via de Game Boy.

Het doel van Tetris is om vallende blokken in lijnen te draaien om punten te verzamelen en te voorkomen dat ze ophopen. Er zijn veel varianten van Tetris die je online kunt spelen.

Donkey Kong

Dit is een arcadespel uit de jaren tachtig. De speler moet proberen de prinses te redden door over vaten te springen die door Donkey Kong naar beneden worden gegooid. Dit spel verdient een plaats in de ‘gaming hall of fame’ omdat het de eerste game was waarin Mario meespeelde.

Donkey Kong was één van de allereerste titels van Nintendo en het begin van de Donkey Kong-gameserie.

Terug naar boven